Εκτύπωση

Τζάκι: προσθέτει αξία στο σπίτι σας

Posted in Τζάκι

σπίτι τζάκι

Τοποθετώντας ένα τζάκι στο σπίτι σας αυξάνετε την αξία του σπιτιού σας, είτε προσωπικά για εσάς που ζείτε μέσα σε αυτό, είτε όταν αυτό πρόκειται να πουληθεί.

Ένα τζάκι προσφέρει ζεστασιά στο σπίτι, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι μεσίτες των σπιτιών πάντοτε αναφέρουν την παρουσία ενός τζακιού στα πλεονεκτήματα του.

Ένα τζάκι αυξάνει την ποιότητα ζωής σε ένα σπίτι. Δίνει την αίσθηση στον ένοικο ότι δεν βρέθηκε στο σπίτι αυτό τυχαία, αλλά ότι εκεί μπορεί να ζει όμορφα και άνετα.

Ιδιαίτερα στις ημέρες μας, όπου πολλοί προτιμούν να κάτσουν στο σπίτι, απολαμβάνοντας μια ταινία στο home cinema, το τζάκι αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία. Η προοπτική μιας βραδιάς μπροστά από την ζεστασιά της φλόγας του τζακιού, με τους ρομαντικούς συνειρμούς που αυτή η εικόνα προκαλεί, αυξάνει σημαντικά την απόλαυσή στο ζωτικό σας χώρο.

Η αξία ενός τζακιού

Πρόσφατη έρευνα της ένωσης κατασκευαστών κατοικιών έδειξε ότι τρεις στους τέσσερις θα επιθυμούσας ένα τζάκι στο χώρο που μαζεύεται η οικογένεια την περισσότερη ώρα της ημέρας ενώ τουλάχιστον οι μισοί θα ήθελαν ένα τζάκι στο σαλόνι τους, εκεί όπου επικεντρώνεται η διασκέδαση της οικογένειας.

Κόστος εγκατάστασης τζακιού

Το να τοποθετήσετε ένα τζάκι στο σπίτι απαιτεί πολύ λιγότερους πόρους σε χρόνο και χρήμα από, για παράδειγμα, την ανακαίνιση της κουζίνας. Αυτό βοηθάει στην απόσβεση της επένδυσης σας. Πολλές φορές οι μικρές αλλαγές στο σπίτι, όπως η τοποθέτηση τζακιού, αυξάνουν την αξία του σπιτιού αναλογικά περισσότερο από τις εκτεταμένες ανακαινίσεις, και σίγουρα περισσότερο από τα χρήματα που απαιτούνται για την εγκατάσταση του.

Το δεδομένο αυτό σας απελευθερώνει σε ότι αφορά την επιλογή του τζακιού, καθώς γνωρίζετε ότι τα χρήματα που θα δαπανήσετε, θα τα πάρετε πίσω είτε πρόκειται για φθηνό είτε για ακριβό τζάκι. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να αγχώνεστε για τις τιμές των τζακιών.

Οι κτηματομεσίτες το γνωρίζουν καλά αυτό. Γνωρίζουν πως να χρησιμοποιήσουν την παρουσία για να προσελκύσουν αγοραστές. Αν πρόκειται για χειμώνα, θα ανάψουν μια μεγάλη φωτιά στην εστία. Οι υποψήφιοι αγοραστές προσελκύονται από αυτό. Πλησιάζουν, στέκονται κοντά και ζεσταίνονται. Και καθώς η φωτιά τρεμοπαίζει δημιουργώντας όμορφα παιχνίδια με τη σκιά, και καθώς η θαλπωρή του τζακιού τυλίγει το δωμάτιο... οι αγοραστές ήδη αισθάνονται σαν στο σπίτι τους!

Κι έτσι επιστρέφουμε στο κεντρικό μας θέμα, την αξία της εστίας. Όχι όμως όταν προσπαθείτε να πουλήσετε ένα σπίτι αλλά όταν ζείτε μέσα σε αυτό. Οι άνθρωποι αγαπούν το τζάκι για κάποιον λόγο. Επωφεληθείτε από αυτό κάθε νύχτα. Δεν είναι μόνο οι επισκέπτες σας που θα ευχαριστηθούν από τη θαλπωρή του τζακιού και τη μαγεία της φωτιάς. Το τζάκι θα προσφέρει την ατμόσφαιρα αυτή σε εσάς και την οικογένειά σας.

τελευταιες καταχωρισεις