Εκτύπωση

Οδηγός Αγοράς Τζακιού

Posted in Τζάκι

οδηγός αγοράς τζακιου

Οι επιλογές σε ότι αφορά την αγορά ενός τζακιού είναι πολλές και είναι εύκολο να μπερδευτεί κανείς.

Ενεργειακό τζάκι ή απλό; Ξύλο, pellet ή υγραέριο; Τζάκι γωνιακό ή στη μέση του τοίχου; Κανείς εκτός από εσάς δεν μπορεί να αποφασίσει ποιο τζάκι θεωρείτε κατάλληλο ή κομψό. Υπάρχουν όμως κάποια θέματα τα οποία θα πρέπει να έχετε κατά νου καθώς επιλέγετε το τζάκι. Το Maisondecoration ανοίγει το φάκελο «Τζάκι». 

Ασφάλεια και προστασία

Σίγουρα επιθυμείτε ένα τζάκι ασφαλές. Οι βαφές και τα βερνίκια θα πρέπει ανθεκτικά στη θερμότητα. Ασφαλώς και δε θα θέλατε να αρχίσουν να λιώνουν χαλώντας την αισθητική του, απελευθερώνοντας ίσως παράλληλα και διάφορες τοξικές ουσίες. Βεβαιωθείτε επίσης ότι η κορνίζα του τζακιού είναι ασφαλής, ώστε τα πράγματα που θα τοποθετηθούν πάνω της δε θα υπερθερμανθούν.
Ένας απλός τρόπος για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις είναι να επιμένετε σε προϊόντα τζακιού πιστοποιημένα. Τα πιστοποιημένα τζάκια κυρίως τα ενεργειακά, είναι ασφαλή τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον. Ζητάτε και επιμένετε λοιπόν σε τζάκια πιστοποιημένα σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα!

Υγεία

Το τζάκι που θα επιλέξετε θα πρέπει να μην προκαλεί μόλυνση του αέρα. Έτσι λοιπόν αν βρεθείτε σε δίλλημα ανάμεσα σε τζάκι με ή χωρίς άμεσο εξαερισμό αποφασίστε άμεσα υπέρ του εξαερισμού. Ένα τζάκι χωρίς εξαερισμό καταναλώνει οξυγόνο από τον εσωτερικό χώρο του δωματίου και επιστρέφει σε αυτό τα αποτελέσματα της καύσης ανάμεσα στα οποία μονοξείδιο του άνθρακα κι άλλες βλαβερές ουσίες. Αντίθετα τα τζάκια με άμεσο εξαερισμό παίρνουν οξυγόνο από το εξωτερικό περιβάλλον και επιστρέφουν τους ρύπους πίσω στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα ένα πιο υγιεινό περιβάλλον.

Φήμη

Θέλετε το τζάκι σας να συνοδεύεται από καλή φήμη. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε μια γνωστή μάρκα τζακιού. Ενημερωθείτε για τις μάρκες τζακιών που είναι διαθέσιμες. Ρωτήστε τους γνωστούς σας, ψάξτε στο διαδίκτυο για τις εμπειρίες τους από τα τζάκια αυτά. Είναι ευχαριστημένοι; Θεωρούν ότι τα χρήματα για την αγορά του τζακιού έπιασαν τόπο; Αναφέρουν μήπως προβλήματα ή δυσκολίες;Το τζάκι που θα επιλέξετε θα πρέπει να μην προκαλεί μόλυνση του αέρα. Έτσι λοιπόν αν βρεθείτε σε δίλλημα ανάμεσα σε τζάκι με ή χωρίς άμεσο εξαερισμό αποφασίστε άμεσα υπέρ του εξαερισμού. Ένα τζάκι χωρίς εξαερισμό καταναλώνει οξυγόνο από τον εσωτερικό χώρο του δωματίου και επιστρέφει σε αυτό τα αποτελέσματα της καύσης ανάμεσα στα οποία μονοξείδιο του άνθρακα κι άλλες βλαβερές ουσίες. Αντίθετα τα τζάκια με άμεσο εξαερισμό παίρνουν οξυγόνο από το εξωτερικό περιβάλλον και επιστρέφουν τους ρύπους πίσω στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα ένα πιο υγιεινό περιβάλλον.

Τρόπος ζωής

Το τζάκι που θα επιλέξετε θα πρέπει να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας. Ένα παραδοσιακό τζάκι για παράδειγμα ίσως δεν είναι κατάλληλο για εσάς. Ένα τζάκι με καυσόξυλα ίσως προκαλεί εντονότερα το «γλυκό αίσθημα της νοσταλγίας» με το μοναδικό θέαμα της φλόγας και τη μυρωδιά. Ίσως όμως είστε ιδιαίτερα πολυάσχολοι. Στην περίπτωση αυτή ένα ηλεκτρικό τζάκι είναι η ιδανική επιλογή. Ούτε καμινάδες, ούτε εξαερισμοί, ούτε ξύλα… Γυρίζετε το διακόπτη και … ιδού η φλόγα.Θέλετε το τζάκι σας να συνοδεύεται από καλή φήμη. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε μια γνωστή μάρκα τζακιού. Ενημερωθείτε για τις μάρκες τζακιών που είναι διαθέσιμες. Ρωτήστε τους γνωστούς σας, ψάξτε στο διαδίκτυο για τις εμπειρίες τους από τα τζάκια αυτά. Είναι ευχαριστημένοι; Θεωρούν ότι τα χρήματα για την αγορά του τζακιού έπιασαν τόπο; Αναφέρουν μήπως προβλήματα ή δυσκολίες;Το τζάκι που θα επιλέξετε θα πρέπει να μην προκαλεί μόλυνση του αέρα. Έτσι λοιπόν αν βρεθείτε σε δίλλημα ανάμεσα σε τζάκι με ή χωρίς άμεσο εξαερισμό αποφασίστε άμεσα υπέρ του εξαερισμού. Ένα τζάκι χωρίς εξαερισμό καταναλώνει οξυγόνο από τον εσωτερικό χώρο του δωματίου και επιστρέφει σε αυτό τα αποτελέσματα της καύσης ανάμεσα στα οποία μονοξείδιο του άνθρακα κι άλλες βλαβερές ουσίες. Αντίθετα τα τζάκια με άμεσο εξαερισμό παίρνουν οξυγόνο από το εξωτερικό περιβάλλον και επιστρέφουν τους ρύπους πίσω στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα ένα πιο υγιεινό περιβάλλον.

τελευταιες καταχωρισεις