Σωστή διακόσμηση και άνεση στο σαλόνι: Τα βλέμματα στρέφονται στον καναπέ!

Posted in Σαλόνι - Τραπεζαρία

Ποικιλία καναπέδων από σχήματα και χρώματα είναι άμεσα διαθέσιμοι, όμως πώς θα επιλέξουμε τον ιδανικό καναπέ για το σαλόνι μας; Ουσιαστικά πρόκειται για ένα έπιπλο επένδυση και αυτό γιατί θα διακοσμεί το χώρο μας για πολλά χρόνια και θα μας συντροφεύει σε πολλές στιγμές μας.

 Ένα πρώτο  κριτήριο για την επιλογή του ιδανικού καναπέ είναι η λειτουργία για την οποία τον προορίζουμε. Πιο συγκεκριμένα, εάν είμαστε κοινωνικοί και μας αρέσει τα βράδια να καλούμε στο σπίτι τους φίλους μας για επιτραπέζια, τότε χρειαζόμαστε έναν καναπέ ανθεκτικό κατασκευασμένο είτε από ξύλο, είτε από μέταλλο και σίγουρα πρέπει να είναι διακοσμημένος με ένα από τα γνωστά αλέκιαστα υφάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά!

Extra tip: Προτιμήστε ένα ύφασμα το οποίο, θα είναι σκουρόχρωμο ή πολύχρωμο, δεν θα είναι πολύ ακριβό και συγκεκριμένα επιλέξτε υφάσματα από μικροβίμπρα, γνωστή για την ανθεκτικότητά της στο πέρασμα του χρόνου, στους φίλους και στα κατοικίδιά σας.

Όλοι ξέρουμε τι εντάσεις δημιουργούνται στα επιτραπέζια παιχνίδια και σίγουρα δε θέλουμε να «την πληρώσει ο καναπές μας»!!

                Εάν από την άλλη είμαστε από τους ανθρώπους που λόγω του καθημερινού επιβαρυμένου προγράμματος, θέλουμε όταν γυρνάμε στο σπίτι να χαλαρώνουμε στον καναπέ μας διαβάζοντας ένα βιβλίο, ή ίσως βλέποντας κάποια ταινία τότε ο ιδανικός και άνετος καναπές μας, πρέπει να είναι διακοσμημένος είτε με κάποιο είδος βελούδου, είτε με κάποιο δέρμα. Πόσο πιο glamourous και πολυτέλεια σε ένα καναπέ;


Ενσωματωμένη εικόνα 2

 

 Φυσικά, δώστε έμφαση στα μαξιλάρια…


Ενσωματωμένη εικόνα 3

 

Επιλέγουμε πολλά μαξιλάρια κατασκευασμένα από πούπουλα, για τη βάση του καναπέ μας, ενώ για την πλάτη επιλέγουμε σκληρά μαξιλάρια για στήριξη στην πλάτη! Στόχος μας η απόλυτη άνεση και στυλ στη διακόσμηση του σαλονιού μας!

Extra tip: Πριν προβείτε στην αγορά του καναπέ που σας έκανε εντύπωση, δοκιμάστε τον! Καθίστε πάνω του, δοκιμάστε τις αγαπημένες σας στάσεις που μπορεί να παίρνετε όταν χαλαρώνετε πάνω του και σκεφτείτε ότι μπορεί να σας φιλοξενήσει και κάποια βράδια, όταν έχετε φιλοξενούμενους.

Τέλος, βασικό κριτήριο είναι και το κόστος!

Πάντα ξεκινάμε την διακόσμηση του σπιτιού μας με ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Επειδή συνήθως το κόστος αυξάνει ανάλογα με τις επιλογές των υλικών που θέλουμε να είναι κατασκευασμένος ο καναπές, το πιο σοφό είναι πριν την τελική σας απόφαση να κάνετε μια έρευνα αγοράς. Ίδια υλικά μπορεί να τα βρείτε σε διαφορετικές τιμές, ανάλογα με τον κατασκευαστή!

Ευχαριστούμε πολύ την BoConcept για τις πολύτιμες συμβουλές της!


τελευταιες καταχωρισεις