Εκτύπωση

Κλασσικές και μοντέρνες κουζίνες

Posted in Κουζίνα

κλα;σσική κουζίνα

Θέμα επιλογής
Η επιλογή ανάμεσα σε κλασσική ή μοντέρνα κουζίνα έχει να κάνει αφ' ενός με το τι μας αρέσει αισθητικά και αφ' ετέρου με το στυλ που έχουμε υιοθετήσει στο υπόλοιπο σπίτι.

Οι κλασσικές επιλογές έχουν ως βάση το ξύλο, ενώ στις μοντέρνες κυριαρχούν οι έντονοι χρωματισμοί, τα δυνατά κοντράστ, η χρήση τζαμιού και του inox.

Η κλασσική κουζίνα
Έχει ως βάση το ξύλο. Και μάλιστα λουστραρισμένο σε ανοιχτές ή σκούρες αποχρώσεις. Συνήθως υπάρχουν σκαλίσματα σε διάφορα σχέδια και το όλο σκηνικό είναι διαχρονικό. Πρόκειται για σχέδια που αντέχουν στο χρόνο και μπορούν να σταθούν σε ένα σπίτι του οποίου οι υπόλοιποι χώροι μπορούν να είναι είτε κλασσικοί είτε μοντέρνοι. Παράλληλα, κλασσικής σχεδίασης είναι και τα διάφορα αξεσουάρ της κουζίνας. Μια άλλη εκδοχή είναι το στυλ modern classic, με τα μοντέρνα στοιχεία να συνδυάζονται ιδανικά με τα διαχρονικά. Κι εφ' όσον το σχέδιο και η ατασκευή έχουν γίνει με μεράκι, το αποτέλεσμα είναι όμορφο.

Η μοντέρνα κουζίνα
Εδώ, τον πρώτο λόγο έχουν το χρώμα και τα μοντέρνα υλικά, όπως είναι το ανοξείδωτο ατσάλι ή το γυαλί. Οι μοντέρνες κουζίνες έχουν σήμερα την πρώτη θέση σε πωλήσεις, ενώ καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στις εκθέσεις των εξειδικευμένων εταιρειών. Οι έντονοι χρωματισμοί, τα δυνατά κοντράστ, η εκτεταμένη χρήση τζαμιού και inox κυριαρχούν στις σύγχρονες κουζίνες.

τελευταιες καταχωρισεις