Κουζίνα

images/kitchen/ergonomia.jpg

Η κουζίνα στο σπίτι έχει πολλαπλές λειτουργίες. Από χώρος αποθήκευσης των τροφίμων και παρασκευής του φαγητού έως τραπεζαρία, playroom, χώρος διασκέδασης και συζήτησης, ακόμη και γραφείο. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στις κοινωνίες του 21ου αιώνα κρατούν τους ανθρώπους πολλές ώρες μακριά από το σπίτι. Η παρασκευή ενός γεύματος ή ενός δείπνου, ωστόσο, αποτελεί τελετουργία ενταγμένη στις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας με σαφείς καταβολές από την παράδοση. Για να γίνει αποτελεσματικά και κυρίως σύντομα, όπως ορίζει ο τρόπος ζωής της εποχής μας, πρέπει η κουζίνα να είναι λειτουργική και εργονομικά σχεδιασμένη, ένας χώρος όμορφος και ευχάριστος.
Όλοι μας δουλεύουμε αρκετές ώρες την ημέρα κλεισμένοι σε ένα γραφείο, γι' αυτό και δε θέλουμε φθάνοντας στο σπίτι να κλειστούμε πάλι σε ένα στενό χώρο, χωρίς φως. Προτιμάμε κουζίνες ανοιχτές, σε χώρο ενιαίο με την τραπεζαρία. Χώρο τόσο για ξεκούραση και απόλαυση ενός καφέ, όσο και χώρο για δουλειά, για το καθημερινό φαγητό κι όχι μόνο!

Εκτύπωση

Σχεδιασμός κουζίνας: αφιέρωμα

Posted in Κουζίνα

Η κουζίνα είναι ο πιο χρηστικός, ο πιο δημιουργικός χώρος του σπιτιού. Ο χώρος στον οποίο ξεκινά τη μέρα της το πρωί, ο χώρος όπου συγκεντρώνεται το μεσημέρι, ο χώρος όπου τελικά περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Εκτύπωση

Κουζίνα: Ο φωτισμός

Posted in Κουζίνα

κουζίνα φωτισμός
Φως παντού...

Ο σωστός φωτισμός σε όλους τους χώρους του σπιτιού δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα, αφού βοηθά στη βελτίωση της παραγωγικότητας, της ασφάλειας και, φυσικά, της διάθεσης.

Εκτύπωση

Κουζίνα: Τα υλικά

Posted in Κουζίνα

υλικά
Όλες οι πρόσφατες προτάσεις

Τα υλικά κατασκευής της κουζίνας είναι αυτά που καθορίζουν την ποιότητα, την τιμή και σε κάποιο βαθμό και το στυλ που θα έχει.

Εκτύπωση

Κουζίνα: Εργονομία - διάταξη

Posted in Κουζίνα

διαταξη εργονομια
Με γνώμονα την εργονομία

Η εργονομία είναι το βασικό κριτήριο για τη διαμόρφωση μιας κουζίνας. Το υπ' αριθμόν ένα ζητούμενο δεν είναι λοιπόν τα έπιπλα κουζίνας και οι ηλεκτρικές συσκευές που θα την αναδείξουν αλλά η διάταξη των στοιχείων της στο χώρο,

τελευταιες καταχωρισεις