Εκτύπωση

Το Κόκκινο χρώμα

Posted in χρωματα

Το κόκκινο χρώμα στη διακόσμηση

Το κόκκινο είναι το χρώμα των ρόδων για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, συμβολίζει το ρομαντισμό και το πάθος! Είναι ένα συναρπαστικό χρώμα, διεγερτικό, τονωτικό!

Χωρίς αμφιβολία, αν κάποιος φορέσει ένα κόκκινο κοστούμι σε μια επαγγελματική συνάντηση γίνεται αμέσως σημείο προσοχής, όχι μόνο για την τόλμη του, όσον αφορά την επιλογή χρώματος, αλλά και για την αίσθηση της δύναμης που κουβαλάει το χρώμα.

Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το θάρρος και την καλή τύχη, και είναι πολύ δημοφιλές στις ασιατικές κοινωνίες.

Πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη διακόσμηση του σπιτιού;
Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σε μεγάλη ποσότητα απαιτείται προσοχή, αν όχι μπορούμε να το διασκορπίσουμε παντού. Για να κάνουμε ένα δωμάτιο να είναι ευχάριστο, άνετο και ζεστό μπορούμε να βάψουμε τους τοίχους με κόκκινο χρώμα, αυτό βέβαια θα κλείσει το χώρο, αλλά θα τον καταστήσει πιο οικείο.

Δε θα πρότεινα ποτέ το κόκκινο ως κύριο χρώμα για ένα υπνοδωμάτιο καθώς αυτό αυξάνει την συχνότητα της αναπνοής, ενώ ο προορισμός της κρεβατοκάμαρας είναι ένα μέρος για να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε και να κοιμηθούμε. Μπορούμε όμως να το χρησιμοποιήσουμε στη διακόσμηση μικρών στοιχείων του δωματίου. Στην πραγματικότητα αυτό είναι ο ιδανικός προορισμός του κόκκινου χρώματος.
Φανταστείτε ένα ολόλευκο δωμάτιο, με κόκκινους δερμάτινους καναπέδες και κόκκινα κρεμαστά φωτιστικά. Δείχνει φανταστικό, το κόκκινο χρώμα είναι το σημείο εστίασης, σε προτρέπει να κάτσεις στον καναπέ και να κοιτάς τα φωτιστικά. Απλό, αλλά πολύ αποτελεσματικό! Φυσικά, ίσως να μη θέλετε ένα τόσο ακραίο αποτέλεσμα, το παραπάνω είναι απλώς ένα παράδειγμα, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το κόκκινο είναι το ιδανικό χρώμα για να εστιάσουμε την προσοχή σε σημεία ή αντικείμενα.
Ένας κόκκινος τοίχος γύρω από το τζάκι δίνει στο χώρο μια ευχάριστη ζεστασιά, ακόμη κι αν δεν είναι αναμμένο. Ένας κόκκινος τοίχος στην είσοδο του σπιτιού φανερώνει έντονο πλούτο.
Ένας χώρος όπου το κόκκινο πιθανώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά είναι το dressing room, ένας ιδιωτικός χώρος στο σπίτι σας. Το κόκκινο κολακεύει την επιδερμίδα και θα φανείτε με τον καλύτερο τρόπο καθώς ντύνεστε ή καθώς φοράτε το μακιγιάζ σας.

Το κόκκινο χρώμα και η σημασία του
Το κόκκινο είναι ένα δυνατό χρώμα, εξαιρετικό για την τραπεζαρία, το οποίο επιστρέφει πολύ δυναμικά στο χώρο του σαλονιού με τους έντονους τόνους του κόκκινου να κάνουν κατηγορηματική δήλωση του στυλ και της προσωπικότητας σας.
Δε χρησιμοποιείτε συχνά σε μεγάλες επιφάνειες σε υπνοδωμάτια, καθώς προκαλεί ένταση, αλλά χρησιμοποιείται για να τονίσει και να δημιουργήσει το στοιχείο του ρομαντισμού, της αγάπης και του πάθους. Κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα και αξεσουάρ χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό.
Το κόκκινο είναι ένα θετικό χρώμα που χρησιμοποιείται συχνά σε καταστήματα ένδυσης καθώς κολακεύει το χρώμα του δέρματος. είναι παρορμητικός και προσθέτει το στοιχείο της πολυτέλειας.
Το κόκκινο προκαλεί το αίσθημα της γενναιότητας και του θάρρους γι' αυτό και χρησιμοποιείται πολύ σε χώρους άθλησης και σε γυμναστήρια.

Ο συμβολισμός του κόκκινου χρώματος

Παραθέτουμε φράσεις και έννοιες που έχουν συσχετισθεί με το κόκκινο χρώμα στην ελληνική και τη διεθνή βιβλιογραφία:
Ζεστό, Διεγερτικό, Προκαλεί επιθετικότητα, Θυμός, Δύναμη, προκαλεί ενθουσιασμό, Ζωντάνια, Σωματική δύναμη, Κολακεύει το χρώμα του δέρματος, Πλούτος, Ισχύς, Σήμα κινδύνου, Σήμα στάσης, Πάθος, Τύχη, Αγάπη, Έρωτας, Ρομαντισμός, Θάρρος, Φωτιά, Πολυτέλεια, Τόλμη, Γενναιότητα, Αυξάνει την αρτηριακή πίεση του αίματος, Αυξάνει το ρυθμό της αναπνοής, Βοηθά την πέψη, Αυξάνει τη δύναμη, Αθλητικό.

Επιστροφη

τελευταιες καταχωρισεις