Εκτύπωση

Το μπλε χρωμα

Posted in χρωματα

Το μπλε χρώμα στη διακόσμηση

Το μπλε είναι ένα από τα τρία βασικά χρώματα, κόκκινο, κίτρινο και μπλε.. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα άλλα χρώματα μπορούν να γίνουν από αυτά. Μπλε και κόκκινο κάνει μωβ, μπλε και κίτρινο κάνει πράσινο, κλπ. Το μπλε είναι ένα πολύ δημοφιλές χρώμα και είναι αυτό που ονομάζουμε ένα ασφαλές χρώμα για χρήση στην εσωτερική διακόσμηση.

Είναι πάντα στη μόδα, οι αποχρώσεις του μπλε δείχνουν αλλαγές αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό, άρα μπορούμε ως εκ τούτου, να το χρησιμοποιήσουμε με μεγάλη εμπιστοσύνη στα σχέδιά μας.

Το μπλε είίναι ένα ήρεμο χρώμα, ιδανικό για χρήση στα υπνοδωμάτια και τα μπάνια.διακόσμηση χρώμα μπλε Είναι χρήσιμο για τα υπνοδωμάτια των παιδιών, δεδομένου ότι μπορούμε να αλλάξουμε απλώς το χρώμα του τονισμού και διάφορα αξεσουάρ που υπάρχουν στο δωμάτιο, καθώς μεγαλώνουν, και να αλλάξουμε εντελώς τον τρόπο εμφάνισης του μπλε χρώματος και το δωμάτιο να πάρει μια άλλη μορφή.

Για παράδειγμα, το μπλε και το κίτρινο του βουτύρου όταν είναι μωρά, μπλε και πράσινο μέντας για τα μικρά παιδιά, μπλε και πορτοκαλί για τα παιδιά του δημοτικού , μπλε και λευκό για τα παιδιά του γυμνασίου - λυκείου. Μπορείτε να το προχωρήσετε τόσο μακριά όσο φθάνει η φαντασία σας.

Τι χρώμα έχετε υπόψη σας όταν λέμε μπλε; Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ότι το μπλε του κοβαλτίου - πλούσιο και φωτεινό, άλλοι εννοούν ως μπλε, το μπλε - σκούρο (navy blue) το αυθεντικό, πολλοί πιστεύουν το απαλό μπλε (powder blue) - συμβαίνει κυρίως σε εκείνες που είναι έγκυες! Οι αντιλήψεις μας για το χρώμα μπλε είναι πολύ διαφορετικές.

Με την προσθήκη ενός ουδέτερου χρώματος σε μπλε μπορούμε να πάρουμε ένα ευρύ φάσμα του χρωματικού κύκλου του μπλε, προσθέτοντας μαύρο παίρνουμε ναυτικό μπλε, προσθέτοντας άσπρο θα έχουμε το ανοικτό μπλε, κ.ο.κ.

Τι πρέπει να έχουμε υπόψη μας όταν ταιριάζουμε χρώματα με το μπλε

Αν έχει χρησιμοποιηθεί το άσπρο τότε είναι συχνά καλύτερο να κολλήσετε και να εμμείνετε στο ύφος του χρώματος που συντονίζεται με αυτό, για παράδειγμα, απαλό ροζ, απαλό κίτρινο, πράσινο μέντας, μιας και αυτά λειτουργούν καλά μαζί .

Επιστροφη

τελευταιες καταχωρισεις