Εκτύπωση

Το κίτρινο χρώμα

Posted in χρωματα

Το χρώμα είναι ζωτικό στοιχείο για την εσωτερική διακόσμηση στο σπίτι σας. Χωρίς αυτό το σπίτι μας θα ήταν βαρετό, το ίδιο και η ζωή μας μέσα σε αυτό. Η χρήση των χρωμάτων μέσα στο σπίτι μας δίνει δύναμη, μας φτιάχνει τη διάθεση, αυξάνει τα συναισθήματα μας. Χρησιμοποιούμε το χρώμα για να ζωγραφίσουμε τον κόσμο μας ώστε να αντανακλά την προσωπικότητά μας.

Υπάρχουν πολλές ερμηνείες για το κίτρινο χρώμα, οι πιο προφανείς έχουν να κάνουν με τον ήλιο, τη ζέστη και τη λαμπρότητα.

Χρησιμοποιούμε το κίτρινο περισσότερο από όσο νομίζουμε. Το κρεμ είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές χρώμα, καθώς είναι ζεστό, διατηρώντας την ουδετερότητα, είναι πιο φιλικό από το ολόλευκο και το χρησιμοποιούμε όχι μόνο σε κάθε δωμάτιο αλλά και στους εξωτερικούς χρωματισμούς πάρα πολύ.κίτρινο χρώμα, τοίχος κίτρινος. Επίσης το κίτρινο χρώμα, σε διάφορες αποχρώσεις χρησιμοποιείται πολύ συχνά για χώρους γραφείου. Είναι το χρώμα της καινοτομίας, ακονίζει τη μνήμη, τέλειο χρώμα για το περιβάλλον αυτό.

Το χρυσό ανήκει επίσης στα κίτρινο χρώματα, και το βλέπουμε παντού στη διακόσμηση, είναι θετικό, φωτεινό και ευδιάκριτο. Είναι υπέροχο όταν χρησιμοποιείται σε διάφορα αξεσουάρ όπως λάμπες, βάζα, μαξιλάρια και φυσικά στα έργα ζωγραφικής, σε καθρέφτες κ.α.

Η χρήση του κίτρινου σε ένα δωμάτιο χρειάζεται μεγάλη προσοχή διότι πάρα πολύ κίτρινο σε ένα δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει την εχθρότητα οπότε βεβαιωθείτε ότι το έχετε σπάσει με χρώματα έμφασης.

Αγαπημένες αποχρώσεις του κίτρινου, για πολύ κόσμο, είναι τα τα χρώματα της ώχρας, το «λασπωμένο» κίτρινο και το παλαιωμένο χρυσό. Ιδιαίτερα το τελευταίο έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα, μοιάζει σαν να κουβαλά μια ιστορία και «συνεργάζεται» πολύ καλά με τα έπιπλα ξυλείας.

Η χρήση του κίτρινου στη διακόσμηση του σπιτιού

Το κίτρινο είναι μάλλον το πιο χαρούμενο χρώμα για χρήση στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Το κίτρινο είναι υπέροχο χρώμα όταν χρησιμοποιείται σε κρεβατοκάμαρες, τραπεζαρίες, διαδρόμους, στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κίτρινο σχεδόν παντού.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κίτρινο στην τραπεζαρία, όχι φυσικά το έντονο κίτρινο του ήλιου αλλά για παράδειγμα ένα βαθύ χρυσό, διότι βοηθά τη διαδικασία της πέψης. Το κίτρινο του βουτύρου είναι ζεστό και χαρούμενο χρώμα και είναι κατάλληλο για το βρεφικό δωμάτιο. Το φωτεινό κίτρινο προάγει την καινοτομία και τη θετική σκέψη και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται σε αίθουσες συσκέψεων.

Ακονίζει τη μνήμη το κίτρινο χρώμα, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη διακόσμηση παιδικού και εφηβικού δωματίου, διότι ενισχύει τη μελέτη του παιδιού.

Το κίτρινο είναι υπέροχο για καταστήματα λιανικής πώλησης διότι είναι όμορφο στο μάτι και φιλόξενο.

Ο συμβολισμός του κίτρινου χρώματος

Αρκετές σημασίες και συμβολισμοί έχουν αποδοθεί στο κίτρινο χρώμα: Ζεστό, Ήλιος, Ερεθίζει το πνεύμα, Αναζωογονητικό, Πηγή φωτός, Αέρινο, Λαμπερό, Ελπιδοφόρο, Έμπνευση, Αισιοδοξία, Θετικό, Φιλόξενο, Χαρούμενο, Διάλογος, Καινοτομία, Μίσος, Διεγείρει την όρεξη και διευκολύνει την πέψη, Σοφία, Οξύνει τη μνήμη, Εγωισμός.

Επιστροφη

τελευταιες καταχωρισεις