χρωματα

home-decorating-colorΤο χρώμα είναι ίσως το πιο σημαντικό μέρος της εσωτερικής διακόσμησης!  Όπου κι αν κοιτάζουμε υπάρχει χρώμα και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε τα κατάλληλα χρώματα για να ενισχύσουμε το χώρο που θέλουμε να διακοσμήσουμε.

Αυτό προϋποθέτει την επιλογή συδυασμών χρωμάτων, και κάτι τέτοιο μπορεί να να είναι πολύ κοπιασικό.

Για το λόγο αυτό έχουμε ξεχωρίσει όλα τα βασικά χρώματα - κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ, μαύρο, λευκό, γκρι και καφέ. Καταγράφουμε τη σημασία τους, και συνθέτουμε το προφίλ τους.

Επίσης, δείχνουμε πως μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα χρώματα χρησιμοποιώντας τον τροχό των χρωμάτων. Ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τους κατάλληλους χρωματικούς συνδυασμούς. Καταγράφουμε τα χαρακτηριστικά για την παλέτα του κόκκινου, την παλέτα του πορτοκαλί, την παλέτα του μπλε, την παλέτα του κίτρινου, την παλέτα του πράσινου, την παλέτα του μπλε, την παλέτα του μωβ, την παλέτα του μαύρου, την παλέτα του λευκού, την παλέτα του γκρι και την παλέτα του καφέ.

Εκτύπωση

Το Κόκκινο χρώμα

Posted in χρωματα

Το κόκκινο είναι το χρώμα των ρόδων για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, συμβολίζει το ρομαντισμό και το πάθος! Είναι ένα συναρπαστικό χρώμα, διεγερτικό, τονωτικό!

Εκτύπωση

Το πράσινο χρώμα

Posted in χρωματα

Το πράσινο είναι ένα χρώμα το οποίο θεωρείται ως ουδέτερο. Συνεργάζεται πολύ καλά με τα περισσότερα χρώματα, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε κοιτώντας τη βιτρίνα ενός ανθοπωλείου. Τι διαπιστώνουμε; Το πράσινο συνυπάρχει αρμονικά με όλα τα χρώματα.

Εκτύπωση

Το μπλε χρωμα

Posted in χρωματα

Το μπλε είναι ένα από τα τρία βασικά χρώματα, κόκκινο, κίτρινο και μπλε.. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα άλλα χρώματα μπορούν να γίνουν από αυτά. Μπλε και κόκκινο κάνει μωβ, μπλε και κίτρινο κάνει πράσινο, κλπ. Το μπλε είναι ένα πολύ δημοφιλές χρώμα και είναι αυτό που ονομάζουμε ένα ασφαλές χρώμα για χρήση στην εσωτερική διακόσμηση.

Εκτύπωση

Οι χρωματικοί συνδυασμοί του πορτοκαλί

Posted in χρωματα

 To Πορτοκαλί χρώμα μπαίνει στα σπίτια μας όλο και πιο συχνά, και κυρίως με τις αποχρώσεις του πορτοκαλί όπως το ροδακινί και το βερικοκί, αλλά το τολμηρό ζωντανό πορτοκαλί έχει παρεισφρήσει από την πίσω πόρτα, και συχνά συνεργάζεται με ουδέτερα χρώματα όπως το γκρι ή το λευκό.

Εκτύπωση

Το κίτρινο χρώμα

Posted in χρωματα

Το χρώμα είναι ζωτικό στοιχείο για την εσωτερική διακόσμηση στο σπίτι σας. Χωρίς αυτό το σπίτι μας θα ήταν βαρετό, το ίδιο και η ζωή μας μέσα σε αυτό. Η χρήση των χρωμάτων μέσα στο σπίτι μας δίνει δύναμη, μας φτιάχνει τη διάθεση, αυξάνει τα συναισθήματα μας. Χρησιμοποιούμε το χρώμα για να ζωγραφίσουμε τον κόσμο μας ώστε να αντανακλά την προσωπικότητά μας.

Εκτύπωση

Το γκρι χρώμα

Posted in χρωματα

 Το γκρι είναι ουδέτερο και το χρώμα που δημιουργείται όταν αναμειγνύονται οποιαδήποτε από τα βασικά χρώματα μαζί.

Εκτύπωση

Οι χρωματικοί συνδυασμοί του μωβ

Posted in χρωματα

 Για την δική σας εκμάθηση , θα πρέπει να μάθετε τον χρωματικό τροχό και πώς να τον χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε να εξηγήσετε μόνοι σας πως φθάνουμε να χρησιμοποιήσουμε τους συνδυασμούς χρωμάτων για το μωβ παρακάτω. μωβ,χρωματικοι συνδυασμοι μωβ.

Εκτύπωση

Οι χρωματικοί συνδυασμοί του πράσινου

Posted in χρωματα

Χρησιμοποιούμε τον χρωματικό τροχό ως βάση για τη σύνθεση ενός συνδυασμού χρωμάτων, καθώς επίσης κάνουμε χρήση κάποιων συγκεκριμένων κανόνων ή τύπων ώστε να καταλήξουμε σε κάποιους συνδυασμούς που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι μας ή σε κάποια δωμάτιο μεμονωμένα.

Εκτύπωση

Το μαύρο χρώμα

Posted in χρωματα

Το μαύρο είναι ουδέτερο, δεν είναι χρώμα. Στη συνέχεια θα εξηγήσουμε τι σημαίνει αυτό, ωστόσο για λόγους ευκολίας θα το αποκαλούμε κι εμείς χρώμα.

Εκτύπωση

Το πορτοκαλί χρώμα

Posted in χρωματα

Το πορτοκαλί είναι ένα ευτυχές χαρούμενο χρώμα. Εμείς συχνά παραβλέπουμε να χρησιμοποιήσουμε το πορτοκαλί χρώμα στη διακόσμηση του σπιτιού μας καθώς το θεωρούμε φωτεινό, τολμηρό αλλά συνάμα και πολύ λαμπρό.

Εκτύπωση

Οι χρωματικοί συνδυασμοί του κίτρινου

Posted in χρωματα

 Σε πολλούς αρέσει να δουλεύουν με τα κίτρινα χρώματα, μιας και είναι τόσο θετικό και χαρούμενο χρώμα. Αν κοιτάξετε την παρακάτω εικόνα, θα δείτε μερικούς διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων που προέρχονται από τον χρωματικό τροχό για το χρώμα κίτρινο.

Εκτύπωση

Το καφέ χρώμα

Posted in χρωματα

Το καφέ είναι ένα ζεστό και ασφαλές χρώμα, συγκεντρώνει την επιθυμία μας να έχουμε φυσικά πράγματα γύρω μας. Το καφέ είναι συχνά το χρώμα που ονομάζουμε ξύλο, είναι κοκκώδες και το θεμελιώδες γήινο χρώμα. Επειδή είναι χρώμα της φύσης ταιριάζει με σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα. Οι σχεδιαστές αγαπούν το καφέ χρώμα ! Η τάση που έχει επικρατήσει είναι να αντικατασταθεί το ουδέτερο γκρι , και γι'αυτό είναι παντού όπου κοιτάζετε.

τελευταιες καταχωρισεις